وزیر ارتباطات، نرخ های جدید خدمات اینترنت پرسرعت بر مبنای مصرف منصفانه (Fair Usage Policy) و توقف فروش اینترنت حجمی را اعلام وادعا کردبا این نرخ ها ،قیمت اینترنت برای کاربران 30 درصد کاهش می یابد.به گزارش مهر، آذری جهرمی در اینستاگرام خود جزئیات مصوبه جدید خدمات پرسرعت غیر حجمی را تشریح کردوگفت: تعرفه خدمات غیرحجمی مبتنی بر یک مصرف منصفانه است و سقف مصرف منصفانه بین ۱۸ شرکت فعال در ارائه خدمت به رقابت گذاشته خواهد شد.وی ادامه داد: شرکت ها موظف اند جزئیات مصرف منصفانه خود را به اطلاع مشترکان برسانند. طبیعتا فضای رقابتی به نفع مصرف کننده نهایی فراهم است.جهرمی تاکید کرد: این خدمت، حجمی نیست و در صورت عدول یک مشترک از مصرف عادلانه، شرکت ها موظف به ارائه خدمت در حداقل سرعت پایه (128 کیلو بیت در ثانیه) تا پایان دوره ماهانه خواهند بود.به گفته وی، در مصرف منصفانه، ترافیک داخلی باید حداقل دو برابر ترافیک بین الملل لحاظ شود.وی تاریخ اجرای این مصوبه را قبل از دهم آذر بیان کرد و افزود: این تعرفه صرفا برای دسترسی به اینترنت ثابت (از جمله ADSL و فیبرنوری) است.وزیر ارتباطات دراینستاگرام خود نوشت: به نظر می‌رسد ابهامات زیادی درباره طرح تعرفه، ایجاد شده است که ذکر چند نکته دیگر را ضروری دیدم. در قیاس با تعرفه قبلی، حداقل حدود ۳۰ درصد کاهش هزینه با اجرای این طرح برای کاربران پیش‌بینی می‌شودوحتی با وجود مفهوم مصرف منصفانه، بیش از ۸۰ درصد کاربران دیگر نیازی به خرید حجم یا پرداخت هزینه اضافه نخواهند داشت.همچنین سرعت خریداری شده باید به‌وسیله شرکت‌ها تضمین شود و اشتراک بین تعداد زیاد کاربر در این جا معنا ندارد.

اینترنت ثابت «نامحدود» رویا باقی می ماند
به گزارش ایسنا، اینترنت نامحدود غیرحجمی از رویاهای کاربران اینترنت به ویژه آن‌دسته از افرادی است که دانلودهای حجیم و زیادی در طول ماه دارند. بحث تغییر الگو‌های موجود از دولت قبل مطرح شدو بارها به دلایلی همچون استقبال نکردن کاربران به تعویق افتاد.وزیر ارتباطات سه ماه پیش هنگامی که به تازگی بر صندلی وزارتخانه نشسته بود،وعده اصلاح تعرفه ها را داد. به گزارش دیجیاتو،بعد از وعده جهرمی در شهریور96، جدولی اوایل مهر منتشر شد که وزیر ارتباطات از مردم خواست درباره آن نظر دهند که با مخالفت شدید کاربران رو به رو شد. در پست نهایی وزیر اما خبری از نظرسنجی مردمی نیست و به نظر می‌رسد این الگوی فروش، حالت نهایی بوده، اما در این میان همچنان پرسش های بی پاسخی مطرح است.  نکته عجیب آن است که در طرح نهایی، تصمیم‌گیری اصلی یعنی تعیین سقف حجم اینترنت در ماه، به عنوان «موضوعی رقابتی» به خود ISP ها واگذار شده است!سوال این است که آیا  وزارتخانه صرفا حد قیمت‌گذاری اینترنت را برای شرکت‌های ارائه کننده اینترنت مشخص کرده و تعیین باقی موارد را به خود آن ها سپرده است؟ به عنوان مثال یک شرکت می‌تواند سقف ماهانه را 40 گیگابایت اعلام کند و شرکتی دیگر 30 گیگابایت که در این صورت به تعبیر وزیر ارتباطات، این بازار و متقاضیان هستند که برنده رقابت را مشخص می‌کنند.  ابهامی که در این جدول وجود دارد، تعیین حد و اندازه برای اینترنت داخلی درقالب شبکه ملی اطلاعات است که با وجود تبلیغات فراوان ، به طور شفاف به حد استفاده از این نوع اینترنت اشاره نشده و باید دیدآیا تصمیم گیری درباره آن هم به دوش ISP ها می‌افتد یا خیر؟ نامحدود بودن اینترنت،  دغدغه بسیاری از کاربران دنیاست و محدود به ایران نمی‌شود. حتی در کشورهایی مانند آمریکا این محدودیت‌ها وجود دارد البته با یک تفاوت بزرگ مانند سقف یک ترابایتی کاربران در ماه و نه حد 30 تا 40 گیگابایتی شرکت‌های ایرانی. واژه اینترنت نامحدود با محدودیت‌هایی که در ارائه آن برای مشترکان اعمال می‌شود، یک تناقض آشکار دارد.بسیاری از شرکت‌های معروف ISP در ایران هم‌اکنون نیز مشغول ارائه خدمات نامحدود با حدمجاز مصرف 30 تا 40 گیگابایت در ماه هستند و جدول ارائه شده، صرفا قیمت‌گذاری آن ها را تعدیل خواهد کرد که برخی نگرانی‌ها مبنی بر کم کردن حد مجاز مصرف اینترنت در قبال کاهش قیمت در بین کامنت‌های کاربران دیده می‌شود. زارعیان  معاون مشتریان مخابرات در گفت و گو با خراسان با بیان این که تعرفه های جدید از جهاتی به سود مشترکان خواهد بود، تصریح کرد: هم اکنون چون اینترنت ثابت به صورت حجمی ارائه می شود، اپراتور ها بسته های مختلفی را طراحی وارائه کرده  اند به طوری که اکنون در کشور، بیش از 150 بسته اینترنت ثابت از سوی اپراتورهای ADSL ارائه می شود به همین دلیل نمی توان این ها را با تعرفه جدید مقایسه کرد  اما به نظر می رسد تعرفه جدید به سود مشترکان خواهد بود به این دلیل که حجم برداشته شده و رقابت  بین شرکت های pap بر پایه مصرف منصفانه خواهد بود.در طرح جدید مشترک هزینه ثابتی را برای خرید اینترنت می پردازد ومی تواند تا هرمیزان که نیاز داشت از اینترنت استفاده کند.در بحث فیبر نوری  که مورد استفاده مشترکان پرمصرف است ،بر اساس جدول جدید تعرفه ها ؛ مشترک می تواند با 20مگ سرعت حداقل 250گیگ مصرف داشته باشد واین حجم مصرف بیش  از مبلغ تعیین شده است، در حالی که در سرویس حجمی، تعرفه 250 گیگ بیشتراز تعرفه ای است که در جدول جدید ارائه شده است .

تا پیش از این، اینترنت با سرعت ۲ مگابیت برثانیه با حجمی حدود ۱۰ گیگابایت برای استفاده از اینترنت بین الملل حدود ۵۵ هزار تومان در ماه هزینه داشت.وی  در پاسخ به این که آیا تعرفه های جدید برای مشترکان کم مصرف نیز مقرون به صرفه خواهد بود ، افزود :اغلب مشترکان کم مصرف نیاز شان با سرعت های 4مگ و8 مگ برطرف می شود