
کوتاه از جهان علم 1396-09-26
تاثیر لغو قانون بی طرفی نت در آمریکا بر اینترنت
خبرآنلاین-کمیسیون ارتباطات فدرال سرانجام قانون مصوب اوباما موسوم به بی طرفی نت را به ضرر کاربران و به نفع آی اس پیها ملغی اعلام کرد.با لغو این قانون، عملا اینترنت آزاد به خطر میافتد و توپ بازی به نفع آی اس پیها می چرخد تا هر طوردوست دارند کاربران را سرکیسه کنند.با ملغی کردن قانونی که در زمان اوباما به نفع کاربران به تصویب رسید، اینک اپراتورهایی مانند ورایزون میتوانند دست یابی به پهنای باند را به روشهای مختلف از جمله مسدود سازی یا کاهش دسترسی به وب سایتها و دیگر خدمات تحت وب تعریف کنند که این تعریف از سوی اپراتور و به ضرر کاربر انجام خواهد شد. این تصمیم همچنین باعث میشوداطلاعات محرمانه کاربران تحت اختیار اپراتورها به هر طرف ممکنی بچرخد و دست به دست شود. این دیتا می تواند بدون پرسش در اختیار شرکتهای تجاری یا سازمانهای دولتی قرار گیرد.به همین دلیل پیشبینی میشود استفاده از وی پی ان در آمریکا زیاد شود.خطر بزرگی که این تصمیم برای کاربران جهانی دارد، این است که دیگر حکومتها به تبعیت از آمریکا به سوی کنترل بیشتر کاربران پیش روند که این موضوع میتواند باعث ایجاد محدودیت برای کاربران اینترنت شود.اما لغو بی طرفی نت همچنین روی استارت آپها و شرکتهای بزرگ اینترنتی مانند گوگل، فیسبوک، اپل و ... تاثیر منفی خواهد گذاشت.
فرا خبر
سرانجام کمیسیون ارتباطات فدرال قانون بی طرفی اینترنت را لغو کرد،این قانون به شرکتهای اینترنتی درآمریکا امکان می دهد دسترسی به یک وبسایت را مسدود کنند یا به یک سرویس بیش از سرویس دیگری اولویت بدهند،بدون این که نگران نظارت دولت باشند.لغو بی طرفی اینترنت، ضمن کند کردن روند رشد آی تی در آمریکا، مانع توسعه اینترنت در بخشهای آکادمیک خواهد شدکه در درازمدت به ضرر کل کاربران اینترنت خواهد بود.در واقع شیر اینترنت در دستان آی اس پی ها میافتد تا با کاربران خاطی به شدیدترین وجه رفتار کنند.رشد سرویسهای ویدئویی نیز کند میشود چرا که کاربران پرمصرف محدود می شوند.بدین ترتیب کاربران مجبور می شوندبرای بسیاری از خدمات رایگان فعلی پول جداگانهای به اپراتورها بپردازند.در واقع دود لجاجت جمهوریخواهان به ریاست ترامپ علیه قانونی که اوباما یعنی دموکراتها سال 2015 با هدف ایجاد محیطی برابردرفضای ارتباطی و نبود تبعیض تصویب کردند،تنها به چشم کاربران اینترنت می رود که ازاین پس مجبور می شوند بهای بیشتری برای استفاده از اینترنت بپردازند و بیشتر از قبل رصد شوند.اقدام کمیسیون فدرال قدرت شرکتهای مخابراتی را در برابر شرکتهای ارائهدهنده محتوا در موضع بالاتری قرار می دهدو این افزایش اختیارات اپراتورها موجب پایمال شدن حق مصرفکنندگان و کاربران، شرکتهای استارت آپی و کسب وکارهای کوچک خواهد شد.
دکمه ساکت کردن کاربران و گروهها به فیس بوک اضافه شد
فارس-فیس بوک قابلیت تازهای را به این شبکه اجتماعی اضافه کرده است که به کاربران برای مشاهده محتوای فید خبری انعطاف و امکانات بیشتری میبخشد.این تغییرات مشتمل بر اضافه شدن دکمه ای به نام اسنوز است که با آن می توان محتوای ارسالی از سوی یک فرد یا افراد خاص و همچنین صفحات و گروه ها را برای 30 روز مشاهده نکرد.تا پیش از این مشاهده نکردن محتوای ارسالی یک فرد یا گروه مستلزم دنبال نکردن وی یا خارج کردن وی از جمع دوستان بود. اما از این به بعد می توان فردی را دنبال کرد، ولی محتوای ارسالی او را مشاهده نکرد.
پیام رسان ای او ال به خاطرهها پیوست
فارس-پیام رسان قدیمی و خاطره انگیز AOL موسوم به AIM که بسیاری از کاربران اینترنت در دهه 90 برای برقراری ارتباطات خود از آن استفاده می کردند، رسما بازنشسته شد و به تاریخ پیوست.افرادی که امروزه حدود 40 سال سن دارند، اولین بار از پیام رسان یاهو مسنجر و این پیام رسان برای دسترسی به دنیای مجازی و گفت وگو با دیگر افراد استفاده می کردند.
ممانعت از حضور خبرنگاران در نشست رؤسای پارک های علم وفناوری!
پارسا -با وجوددعوت چند باره وزارت علوم برای حضور خبرنگاران در نشست رؤسای پارک های علم و فناوری در هفته پژوهش که قرار بودساعت 10 روز گذشته برگزار شود،این برنامه بدون هماهنگی پشت درهای بسته برگزار شد. متاسفانه نبود هماهنگی لازم منجر به این شد که خبرنگاران حوزه علمی در نمایشگاه هفته پژوهش در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی حضور یابند ولی نتوانند نشست را پوشش دهند .