
کوتاه از جهان علم 1397-03-10
پیادهروی بیپایان در یک اتاق در دنیای واقعیت مجازی!
ایسنا - دانشمندان علوم رایانه، روشی را برای فریب دادن کاربران واقعیت مجازی ابداع کردهاند که کاربر تصور میکند در دنیای مجازی به هر سمتی که دلش میخواهد میرود، اما در واقع همه بازه حرکتی وی در یک محیط دایرهای است. به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، واقعیت مجازی برای غرق شدن در یک دنیای بیانتها که به نظر میرسد تا همیشه ادامه دارد، عالی است. اما مشکل این است که شما سه گام برمی دارید و به دیوار اتاق برخورد میکنید. اکنون دانشمندان علوم رایانه برای حل این معضل، یک سیستم ایجاد کردهاند که میتواند شما را در یک محیط دایرهوار در دنیای واقعی بچرخاند، در حالی که فکر میکنید فاصلههای بیشتری را در دنیای مجازی طی میکنید.
خیابانهای لندن براساس میزان ترافیک ناگهان تغییر میکنند
مهر - قرار است در لندن مسیرهایی میان پیاده رو و آسفالت خیابان ساخته شود که کاربری آن با توجه به ساعات روز برای کنترل جریان ترافیکی تغییر می کند. کاربری مسیرها با چراغ های ال ای دی مشخص می شود. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تایم، قرار است در لندن در فاصله میان پیاده رو و آسفالت خیابان مسیرهایی ساخته شود که به طور ناگهانی ظاهر می شوند و فضایی برای دوچرخه سواران و عابران ایجاد می کنند. قرار است این طرح اولیه با کمک فناوری شبیه سازی در لندن اجرا شود. شرکت طراحی مهندسی انگلیسیArup مشغول ابداع این مسیر انعطاف پذیر است که با توجه به ساعت روز برای حداکثر کردن جریان ترافیک اندازه آن تغییر می کند.
کشف الگوی شلیک نورون در «مغز دوم» انسان
فارس - محققان به تازگی موفق به کشف یک سیستم عصبی مستقل در رودههای انسان شدند. به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، دانشمندان برای اولین بار الگوی متفاوتی از شلیک عصبی را در طول یک حرکت روده مشاهده کردند. براساس گزارش «ساینس آلرت»، سیستم عصبی روده (ENS)، با نام مستعار «مغز دوم» شبکهای از میلیونها نورون است که به کنترل دستگاه گوارش کمک میکند. سیستم عصبی محیطی نیز یک محیط جداگانهای از سیستم عصبی مرکزی (متشکل از مغز و نخاع) است که این دو سیستم در کنار یکدیگر بیشتر فعالیتهای بدن را کنترل و تنظیم میکنند اما مغز دوم خود را درگیر این دو سیستم نمیکند.
چشم جدید تلسکوپ "CFHT" اولین شکار خود را انجام داد
ایسنا - ابزار جدید تلسکوپ شکارچی سیارات فراخورشیدی کانادا-فرانسه-هاوایی(CFHT) از طیف ستاره "ایدی شیر"(AD Leonis) به عنوان اولین شکار خود، تصویربرداری کرد. به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، یک چشم جدید به تلسکوپ CFHT برای کشف سیارههای فراخورشیدی در اطراف ستارههای نزدیک اضافه شده است. این وسیله، "اسپیرو"(SPIRou) نامیده میشود که در تلسکوپ کانادا-فرانسه-هاوایی (CFHT) نصب شده است و در حالی که اولین تصویر خود را از طیف ستاره کوتوله سرخ "ایدی شیر"(AD Leonis) واقع در صورت فلکی "شیر" شکار کرد که در فاصله 16 سال نوری از ما قرار دارد. "اسپیرو" یک طیفقطبسنج و یک سرعتسنج است که نشانههای نوری نور قطبی را مشاهده میکند، در حالی که قسمت دوم این وسیله، برای تماشای تکان خوردن ستارهها، ناشی از چرخش سیارههای فراخورشیدی استفاده میشود.