معاون علمی و فناوری با بیان این که  شاخص نوآوری جهانی ایران در 4 سال اخیر از 120 به 78 جابه جا شده است خاطرنشان کرد :ایران همچنین در زمره 5 کشور برتری است که بیشترین رشد را در رتبه کارآفرینی جهانی (سال 2017 در مقایسه با سال 2016) دارد. به گزارش فارس ، سورنا ستاری در دومین همایش همکاری‌های بین‌المللی اقتصادی و فناوری ایران و اروپا در بروکسل، با اشاره به توسعه سرمایه انسانی درایران به‌عنوان محرک رشد، خاطرنشان کرد :در خلال دهه‌های 2005 و 2016، ایران شاهد پیشرفت در زمینهSTI (Science Technology, Innovation بود به گونه‌ای که رتبه جهانی ایران در تولید علمی به طرز چشمگیری از رده 34 به 16 ارتقا یافته است و رتبه اول را در آسیای غربی دارد.تعداد دانشجویان از 4/2 میلیون به 8/4 میلیون نفر افزایش‌یافته است. این مسئله، ایران را از لحاظ تعداد مهندسان فارغ‌التحصیل در رده 5 کشور برتر قرار داده است.همچنین ایران در توسعه فناوری‌های پیشرفته زیستی (بیو)، نانو، انرژی تجدید پذیر، علوم شناختی و سلول بنیادین، رشد بی‌نظیری داشته است.
امکان بالقوه ایران  برای گسترش و رونق  استارت آپ ها
وی گفت: طبق گزارشUNCTAD با عنوان علوم، پیش‌نمای سیاست نوآوری فناوری (در سال 2017 چاپ شد) ایران علاوه بر پیشرفت‌های چشمگیر در علوم و فناوری، اکنون در حال گذار به سمت نوآوری و دانش مبتنی بر اقتصاد است. نفوذ اینترنت و گوشی‌های هوشمند در ایران بسیار بالاست، 33 میلیون نفر (بین 20 و 40 ساله) از این فناوری‌ها استفاده می‌کنند. نفوذ گوشی هوشمند در هر 100 نفر، 130 عدد است. 47 میلیون کاربر اینترنت در ایران وجود دارند. آن ها تقریباً نیمی از کل کاربران اینترنت در خاورمیانه را تشکیل می‌دهند. این شرایط امکان بالقوه ایران را برای گسترش و رونق استارت آپ، فراهم کرده است.
معاون علمی رئیس جمهور اظهار کرد: با تمرکز بر استارت آپ ها در ایران، اصلاحاتی در سیستم نوآوری انجام دادیم. مدل اکوسیستم تجاری و استارت آپ‌های جدید، شکل گرفته‌اند؛ امور مالی و سرمایه‌گذاری در اقتصاد مبتنی بر دانش، تسهیل شده‌اند و فرار مغزها معکوس شده است.
وی با اشاره به شناسایی بیش از 3500 شرکت مبتنی بر فناوری، طی 6 سال اخیر، گفت : این شرکت‌ها هم اکنون سالانه 12 میلیارد دلار آمریکا، گردش سالیانه دارند و باعث ایجاد (تقریباً) 300هزار شغل مستقیم جدید شده‌اند.
وی با اشاره به رشد صنعت محتوای دیجیتال در ایران افزود:نسخه یوتیوب ایرانی (آپارات) هر روز 74 میلیون بازدید دارد وفروشگاه برنامه موبایل ایران، کافه بازار 40 میلیون کاربر و 21هزارطراح دارد.همچنین شرکت دیجی کالا، بزرگ‌ترین شرکت تجارت الکترونیک در ایران با بیش از 90 درصد فروشگاه خرده فروشی آنلاین در کشور‌عنوان بیشترین بازدید را در خاورمیانه دارد و جزو برترین‌های آسیاست؛ بیش از 1000 عرضه‌کننده و 11000 مسئول فروش دارد و هر روز 3 میلیون دلار آمریکا، فروش می‌کند.در بخش اجاره آنلاین خودرو، یک استارت آپ با نام اسنپ که با سرمایه‌گذاری مشترک یک شرکت ایرانی و شریکی خارجی، تأسیس شد، توانست به‌سرعت، ابعاد بازار خود را از 100 سواری روزانه در ژانویه 2016 در تهران تا حدود یک میلیون سواری روزانه هم اکنون، گسترش دهد. در زمینه پرداخت آنلاین، AP، یک استارت آپ پیشگام محلی در حوزه امیدبخش فین تک (Fintech)، طی 4 سال اخیر توانسته بازار خود را سالانه به‌طور متوسط 45 درصد، گسترش دهد و درآمد عملیاتی آن به 700 میلیون دلار رسیده است.
ایران دارای رتبه اول خاورمیانه در زمینه تولیدداروهای بیولوژیک
ستاری با بیان این که ایران درزمینه تولید داروهای بیولوژیک، رتبه اول را در خاورمیانه دارد گفت: هم اکنون یکی ازموفق‌ترین شرکت‌های بیوتک (فناوری زیستی)کشور داروهای بیولوژیک را به بیش از 10 کشور، صادر می‌کند.
وی با بیان این که برخی از این استارت آپ‌ها در شرف دستیابی به درآمد بی‌نظیر میلیارد دلاری در ایران هستند؛ همچنین به پیشرفت های اخیر ایران در شاخص نوآوری اشاره کرد و افزود: در 4 سال اخیر، شاخص نوآوری جهانی ایران از 120 به 78 جابه جا شده است؛ ایران همچنین در زمره 5 کشور برتری است که بیشترین رشد را در رتبه کارآفرینی جهانی (سال 2017 در مقایسه با سال 2016) دارند. همچنین ظهور استارت آپ‌های موفق در ایران؛ فرصت‌های بسیاری برای همکاری بین‌المللی در اکثر بخش‌های مختلف، فراهم کرده است که از جمله آن ها می توان به سرمایه‌گذاری مشترک برای تولید داروهای گیاهی برای صدور به اروپا و همکاری بابرندهای معروف اروپایی در تجهیزات پزشکی، اشاره کرد .
حمایت از تأسیس 66 مرکز خلاقیت در دانشگاه‌ها
ستاری با اشاره به حمایت از تأسیس 66 مرکز خلاقیت در دانشگاه‌هاگفت :آن‌ها به‌طور منظم، رویدادهای کارآفرینی مختلفی برگزار می‌کنند و در برنامه‌های فشرده، میزبان بسیاری از تیم‌های استارت آپ هستند. همچنین علاوه بر منابع مالی دولت، منابع خصوصی بیش از پیش به شرکت‌های مبتنی بر فناوری و استارت آپ‌های خلاق، اختصاص داده می‌شوند. برای مثال در 2 سال اخیر، 13 صندوق سرمایه توسط اوراق بهادار و سازمان بورس ایران، تصویب شدند و چند صندوق سرمایه دیگردر انتظار تأیید هستند همچنین هم اکنون، 32 صندوق سرمایه علوم و فناوری علاوه بر 22 شتاب‌دهنده خصوصی فعال در اکوسیستم نوآوری کشور، وجود دارند.
وی ادامه داد: برای مثال یک شتاب‌دهنده خصوصی توسط یک داروساز صادراتی پیشرفته ایرانی، تأسیس‌شده است که 40 پژوهشگر با مدرک دکترا دارد و میزبان 22 استارت آپ در بیوتکنولوژی پزشکی است و زیرساخت‌های آزمایشگاهی، آموزش و خدمات مربیگری را ارائه می‌کند.
ستاری اعلام کرد: در سه سال اخیر، پلتفرمی برای همکاری با دانشمندان و کارآفرینان ایرانی که در خارج، کار می‌کنند، تأسیس کردیم که بیش از 4200 متخصص و محقق ایرانی به‌نوعی از این پلتفرم برای بازدید از کشور، استفاده کرده‌اند و پروژه‌های همکاری با شرکای ایرانی را شناسایی کردند.