
کوتاه از جهان علم 1397-04-30
روبات داروساز ساخته شد
ایسنا - محققان دانشگاه "گلاسکو" یک روبات داروساز ابداع کردهاند که میتواند از هوش مصنوعی برای پیشبینی دقیق واکنشهای ترکیبات شیمیایی استفاده و داروها و فرمولهای انقلابی را پیشبینی کند. دانشمندان تنها میتوانند با سرعت کمی به دنبال کشف واکنشهای شیمیایی و داروهای جدید باشند چرا که یافتن داروهای جدید که ممکن است زندگی افراد زیادی را نجات دهد، سالها به طول میانجامد. اما دانشمندان در دانشگاه "گلاسکو" راه بهتری پیدا کردهاند. آن ها میگویند اجازه دهید که روباتها کار سخت را انجام دهند. یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه گلاسکو یک "روبات داروساز" ابداع کرده است که از یادگیری ماشین برای سرعت بخشیدن به کشف واکنشهای شیمیایی و مولکولها استفاده میکند. این روبات از یادگیری ماشین برای دستچین کردن نتایج واکنشهای شیمیایی بر اساس تجربه مستقیم، استفاده میکند. در یک آزمایش با ۱۰۰۰ واکنش از ۱۸ ماده شیمیایی، این دستگاه تنها به بررسی ۱۰۰ مورد از آن ها برای پیشبینی واکنشها و ترکیبات ارزشمند و با دقت ۸۰ درصدی نیاز داشت. این روبات میتواند توسعه درمانهای جدید، فرمولهای جدید باتری و مواد فوقالعاده قوی را تسریع و مطالعه شیمیدانان را متمرکزتر کند.
افسردگی بارداری میتواند بیولوژی جنین را تغییر دهد
ایسنا - یک مطالعه جدید از کالج پادشاهی لندن برای اولین بار یک ارتباط محتمل را بین افسردگی در دوران بارداری و تغییرات بیولوژیکی تعریف شده در نوزاد دریافته است. مطالعه جدیدی از محققان کالج پادشاهی لندن نشان میدهد که اگر یک مادر باردار به افسردگی مبتلا شود، میتواند منجر به تغییرات زیستشناختی قابل توجهی در جنین شود. این اولین مطالعهای است که نشان میدهد افسردگی در دوران بارداری میتواند پیامدهای بیولوژیک طولانی مدت برای کودک ایجاد کند. این خبر جدیدی نیست که رفاه و سلامتی مادر در دوران بارداری پیامدهای اساسی برای رشد کودک دارد، اما این اولین بار است که افسردگی در طول بارداری با تغییرات بیولوژیک ارتباط داده میشود. مطالعات پیشین افسردگی مادر در طول بارداری را به افزایش خطر ابتلا به افسردگی کودک در دوران بزرگ سالی مرتبط میکرد. مطالعه جدید کالج پادشاهی لندن به منظور کشف نوعی ارتباط بین تأثیر فیزیولوژیکی افسردگی در دوران بارداری و رفتار و زیستشناسی نهایی نوزاد انجام شده است.
بهبود حافظه سالمندان با مصرف اندکی شکر
ایسنا - تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف اندکی شکر در سنین بالای ۶۰ سال موجب بهبود تعامل در کارهای دشوار و عملکرد حافظه میشود. خبر خوب برای افراد مسن این است که یک رژیم غذایی کمی شیرین میتواند حافظه و عملکرد را هنگامی که با یک کار دشوار مواجه میشوند، افزایش دهد. مجموعهای از تحقیقات جدید که در دانشگاه "وارویک" (Warwick) انجام شده است، نشان میدهد مصرف مقدار معینی قند، موجب بهبود حافظه و انگیزه در افراد مسن میشود. برای چندین دهه، دانشمندان آثار مثبت گلوکز را در رابطه با عملکرد عصبی شناختی مورد بررسی قرار دادهاند. بسیاری از مطالعات روی مکانیزمهای بالقوه عصبی در پشت این پدیده تمرکز کردهاند که اغلب نتیجهگیری کردند که گلوکز میتواند فعالیت هیپوکامپ را افزایش دهد و متعاقب آن، عملکرد شناختی بهبود مییابد. اما مطالعه جدیدی از دانشگاه وارویک رویکرد روان شناختی بیشتری درباره این مسئله به دست آورده است و آثار مختلف گلوکز را بر حالت و انگیزه در افراد جوان و سالخورده بررسی میکند.